Het eerste deel van de avond leer je de historie, productie en het brandproces van koffie. Je leert smaken uit de koffieboon te herkennen zoals de chocoladesmaak, de bitters en het zuurtje in de koffie. Daarna neem je zelf plaats achter de espressomachine, leer je opschuimen en een perfecte espresso te maken. En krijg je handouts over latte art.
WORKSHOP ONDERDELEN
- Introductie in de geschiedenis van koffie, de boon, de herkomst, de
maling en de bereiding van koffie. - Smaakinvloeden van koffie
- Koffie cuppen (= proeven en beoordelen van koffiebonen) (smaken leren herkennen)
(Kun jij alle tonen van de koffieboon proeven en ruiken? ) - Basistechniek van de perfecte espresso (malen, doseren, tempen en de doorlooptijd)
- Basistechniek van het perfecte melkschuim en de themperatuur
- Basistechniek van het inschenken van een cappuccino
- Basisprincipe van latte-art
- Lekker veel koffie drinken
- Fris met iets lekkers inbegrepen
KOSTEN
€49,95,- p.p. vanaf 4 peronen (anders €55,- p.p.)
DUUR
20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur met uitloop
AANVANG
19:45 uur
LOCATIE
BY-KEES
Vleesmarkt 10
8441 EW Heerenveen
0513 203052