About

MEET THE SISTERS

Wat super leuk dat je op ons blog bent! Wij zijn Zusjes Kees. Maar ja, wie zijn wij nou eigenlijk? Heel simpel, wij zijn 2 zusjes met elk een eigen verhaal en leven.

Wij zijn Shamé & Djanina. Wij zijn opgegroeid in Heerenveen, de sportstad van het hoge Noorden. Hier hebben wij op school gezeten, zijn daarna elk ons eigen weg gegaan en nu zijn wij terug in Heerenveen. We hebben mega lieve ouders, Arjen en Marianne en nog een hele lieve oudere zus, Milotte. Wij zijn ontzettend trots op hen! Ze hebben ons gemaakt tot wie we nu zijn.

Er zijn nog zoveel dingen die wij willen doen en bereiken. En we vinden alles zo leuk! Daarom hebben wij besloten om te gaan bloggen over ons leven. Over wat wij leuk vinden, wat wij hebben gedaan, maar ook om jullie een klein beetje te kunnen inspireren. Dat alles wat je ook zou willen, je alles kan bereiken als je het maar voor de 100% wilt!

orange

About Shamé

Ik heb op school gezeten in Heerenveen en na de HAVO ben ik gaan studeren in Groningen aan de Hanze Hogeschool. Hier heb ik Bouwkunde gestudeerd richting Architectuur. Architect worden was mijn droom. Het leek me echt fantastisch om iets te ontwerpen waar mensen blij van worden en dat het na zo veel jaren er nog steeds staat! Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken bij architectenbureaus maar ik kon helaas niet de voldoening eruit halen waar ik op had gehoopt. Mijn andere droom was het hebben van een eigen espressobar. Iets heel anders maar het leek me zo leuk! Ik ben gaan werken bij het Douwe Egberts Café in Leeuwarden om er achter te komen of het iets voor mij zou zijn. En ja, dat was het! Ik vond koffie maken echt zo leuk om te doen! Maar na een jaar wist ik niet zo goed welke beslissing ik moest gaan nemen. Toch wel architect worden of toch misschien iets heel anders? Want ik had echt niet gedacht dat ik al op mijn 23ste een eigen zaak zou hebben. Totdat er in Heerenveen een pandje vrij kwam en ik samen met mijn moeder ben gaan kijken. Na het indienen van mijn plannen bij de pandeigenaar mocht ik mijn droom waar gaan maken. Na een half jaar verbouwen was het opeens daar: een eigen espresso bar BY- KEES! Sinds kort ben ik samen met mijn vriend trotse ouder van Noah-Lewis, we hebben een hond Sebastian uit Thailand en heb ik nu samen met mijn zusje: ZUSJES KEES.

ananas

About Djanina

Ik heb ook op school gezeten in Heerenveen. Tijdens de HAVO ben ik gaan werken bij BY-KEES als bijbaantje. Ook ik wist op een gegeven moment niet zo goed meer wat ik nou moest gaan doen na mijn school, wel studeren of toch nog eerst een tussenjaartje. Het is namelijk zo lastig om een keuze te maken op een jonge leeftijd wat je voor de rest van je leven zou willen gaan doen. Keuzestress! Ja dat had ik en heb ik soms nog steeds. Ik vind namelijk zoveel dingen leuk! Ik kan mijn hele leven nog studeren en ik weet dat wat ik ook zal doen het wel op mijn pad zal komen. Dus besloot ik om eerst een tussenjaar te nemen en dan vanzelf maar te kijken wat ik zou gaan doen. Ik heb heel veel geleerd in de tussentijd . Ik help nu mee als barista met het runnen van BY- KEES en ik heb nu samen met mijn zus: ZUSJES KEES.