Koffie momentje?

Wat is dat toch, gezellig even koffie drinken, maar waarom voelt dat voor ons dan minder gezellig met een kopje thee? Wij denken dat het komt omdat thee zo lang warm blijft en je dat niet even snel tussendoor kan drinken. Althans dat vinden wij. Thee moet eerst afkoelen en koffie kun je zo drinken. En aangezien wij af en toe echt workaholics zijn is een koffiemomentje wel heel fijn. We nemen het ook vaak mee onderweg! Echter moesten wij koffie wel echt leren drinken. Het begon met een cappuccino met honing en sojamelk. Ik weet nog zo goed dat Sha een koffie voor me maakte. Ik luste het echt helemaal niet, maar die honing maakte het echt zo lekker! Maar een gewone kop zwarte koffie vond ik gewoon vies. Door steeds minder honing erin te gebruiken ben ik gewend geraakt aan de koffiesmaak en ben ik koffie echt gaan waarderen. Nu is mijn favo koffie een kleine cappuccino met havermelk. Ik drink hier van het liefste twee achter elkaar. En af en toe vind ik die honing toch nog wel heel erg lekker.

Toen Sha zwanger was, is ze gestopt met koffiedrinken, want cafeïne is niet goed voor je kindje. Ik vond het zo leuk, want niemand had door dat ze daarom was gestopt met koffiedrinken. Ze had een verhaal bedacht dat ze wou kijken wat koffie drinken met je gebit doet. Hoeveel aanslag koffie geeft op je tanden. Want ze zou naar de mondhygiëniste gaan en kon dan mooi het verschil merken tussen een tijdje geen koffiedrinken en juist wel elke dag een kopje koffie. Iedereen geloofde het, want ik zeg eerlijk, Sha heeft gewoon af en toe van die gekke dingen die ze doet, haha. Ik had de grootste lol met Sha want iedereen begon met elkaar te wedden hoelang ze het zou volhouden. Iedereen zei: “dat houdt ze niet langer dan een week vol”. Maar ja, ik wist wel beter! Ik deed lekker met ze mee want niemand mocht nog weten dat ze zwanger was.

Iedereen zei: “ dat houdt ze niet langer dan een week vol”

Het was alleen wel heel jammer, want Sha deed niet mee met ons koffiemomentje. Gelukkig hadden we een alternatief gevonden nadat iedereen wist dat Shamé zwanger was! Zo hebben we cichoreiwortel poeder ontdekt. De wortel wordt gedroogd en gebrand en krijgt hierdoor een koffieachtige smaak. En toen had ze dus toch een eigen koffie.

Koffie drinken is echt even het gezelligste momentje van onze dag geworden. Niet dat de rest niet gezellig is, haha, maar het is gewoon even een momentje om aandacht te hebben voor elkaar. Of we nu werken of gewoon vrij zijn. Heb jij ook een favoriete koffie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *